På besøg hos lokalt netværk

okt 26, 2018

D. 26. oktober tog vi hul på sidste modul af ”Sårbare unge med angst”, hvor Lene Paulsen igen var på besøg, men denne her gang præsenterede hun redskaber og værktøjer, der kan anvendes i samtalerne med unge, der har angstlignende symptomer.

Efter Lenes oplæg, var vi på rundtur i Odense hos vores forskellige samarbejdspartnere.

Første besøg var hos jobcentret i Odense Kommune, hvor vi fik en meget god guidet tur af den unges vej i jobcentret – fra det første møde med at søge uddannelseshjælp på Tolderlundsvej 2 til Uddannelsesbasen på Tolderlundsvej 3, hvor de fleste unge derefter bliver henvist til Uddannelsesbroen.

Dernæst besøgte vi Ungdomshuset, som er en af vores gode samarbejdspartner, der har taget godt hånd om nogle af vores unge. Her fortalte køkkenchef Thor og skolepraktikinstruktør Anders om praktikmuligheder, fremtidsmuligheder og hvordan hverdagen er hos dem i caféen. Vi fik serveret en rigtig god buffet og dessert kokkereret af Thor, Anders og alle deres gode praktikanter i køkkenet.

Til sidst var vi hos Headspace, som er et anonymt og gratis rådgivningstilbud til børn og unge i alderen 12-25 år. Her blev vi taget rigtig godt imod af ungerådgiver Lars og en af de hårdtarbejdende frivillige, som gav os en rigtig god præsentation af Headspaces arbejde. Vi sluttede besøget af med en rundvisning i deres nye hyggelige lokaler.

Alt i alt en meget givende dag med et godt indblik i den hjælp og de forskellige muligheder, der er for de unge i Odense Kommune.

Vil du vide mere omkring Uddannelsesbroen?